Det är väl inget fel på min matlagning!

Var ensam på boendet idag när barnen och den andra personalen åkt på utflykt. Jag pysslade med diverse administrativa saker och kom på att det nog var dags för lunch.

Jag plockade fram lite frysta köttbullar och några slags potatiskrokettet som väl egentligen ska tillagas i ugnen. Jag hällde ner köttbullar och potatisen i en stekpanna. Eftersom jag pratade i telefonen ville jag inte sätta på köksfläkten för då skulle jag ha svårt att höra. Jag ville heller inte lämna köket och riskera att maten blev bränd.

Medan jag stod där i godan ro och rörde om i stekpannan började plötsligt en klocka ringa. Först trodde jag att det ringde på dörren, men kom strax på att brandlarmet gått igång. Visst var det lite osigt i köket, men så farligt var det inte. Men brandlarm är ju känsliga som vi ju alla vet.

Hemma tar man ju något och viftar bort röken med, men här ska man först hämta nyckeln till brandskåpet i nyckelskåpet. Väl därinne finns en instruktion hur man ska stänga av larmet. Dags alltså att rusa tillbaka till nyckelskåpet och hämta ytterligare en nyckel för att stänga av oljudet.

Nu var det ju ingen fara eftersom jag visste att det inte brann någonstans. Men det sitter en klocka även utanpå huset och jag var glad att det var mitt på dagen och inte sen kväll. Men när jag hämtat nyckeln till larmet så kunde jag inte få den att passa. Hur jag än försökte så fick jag inte in den. Men jag lyckades ändå till sist vrida larmavstängningen och få tyst på  larmet. Sedan kunde jag pusta ut och äta köttbullar, potatiskroketter och makaroner med stark kinesisk sås. Mums!

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *