Möte, mötare, mötast

Nejdå, jag har inte blivit galen och fått för mig att ordet möte är ett adjektiv. Men om det hade varit det så hade nog den senaste veckan varit den mötaste jag haft på länge.

Det började förra fredagen med ett litet, informellt möte för planering av tjejgängets Parisresa. På lördagen var det en heldag med distriktsstyrelsen och senare på kvällen hade vi vårt AU.

På söndagen hade vi i vår församling besök av präster och kyrkorådet i  Rosengård. Det var en spännade och trevlig dag med lunch och tillfällen att prata med varann om våra olikheter och likheter.

Måndag kväll hade vi en arbetsgrupp kring ett dokument – Styra och leda – som vi ska lämna ett remisvar på. Tisdagen var full av olika möten och dagen började med morgonmässa i kyrkan och sedan var det en föreläsning om Eritrea. Det var en man och hans hustru som varit missionärer där som berättade. Vi hade även besök av de två eritreanska prästerna som vi samarbetar med.

Lite längre fram på dagen hade vi ett styrgruppsmöte om den teckenspråkiga verksamheten. Sen eftermiddag var det precidiemöte inför nästa kyrkoråd och sedan avslutades kvällen med en spännade föreläsning med en hel del kyrkohistoria.

Onsdag morgon gav vi oss iväg på en precidiekonferens ute till havs och har nyss kommit hem. Det var många bra föreläsningar och en mängd trevliga människor att prata med. Medan vi ändå var på båten passade vi på att ha ytterligare ett par möten, ett precisimöte inför AU och ett lite utökat möte om ett dokument som ska presenteras på nästa AU.

Det är roligt och spännande med både föreläsningar och tillfällen att mötas och prata. Men det tar energi, även om det också tillför. Nu är jag trött och vill helst bara vara hemma med mig själv och katterna.

Det här inlägget postades i Publicerat bara här i Krakas blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *