Exhausted

Första arbetsdagen är över och jag är hemma igen. Det har varit en lång, men bra, dag. Började med att åka till Solna för att köpa ett par arbetsskor. Hade provat ett par i Kista, men där fanns de inte i min storlek.

Eftersom jag inte hade någon lust att åka hem igen, skulle bara blivit jobbigt med en kort stund hemma, gav jag mig av till min nya småstad. Jag hann med att titta in i flera affärer och köpte en gullig liten ljuslykta inför påsken. Sedan åkte jag till min nya arbetsplats.

Fick till att börja med ett skåp för kläder i omklädningsrummet och ett litet skåp inne på avdelningen att ha handväskan i. Dessutom fick jag en hel mapp med informationspapper av alla de slag. Jag kommer att få en hel månads introduktion, något jag inte fått de senaste tio åren.

Tiden gick fort, det var nästan fullt på avdelningen och jag blev visad runt i förråd och på resten av avdelningen. Idag och imorgon går jag med undersköterskor, sedan blir det mer yrkesspecifik introduktion.

Som alltid när man kommer till något nytt blir det väldigt mycket information och det går åt en väldig massa energi bara till att ta in allt och hantera alla intryck. Ändå är det här ingen ny arbetsplats för mig, jag var inhyrd några arbetspass 2006. Men det är ju ett tag sedan och nu är det ju meningen att jag verkligen ska kunna allt. Som inhyrd behöver man aldrig sätta sig in i alla policydokument, veta allt det teoretiska och kunna varje apparat utan och innan. Det brukar räcka med att man kan det man jobbar med och resten kan man fråga efter hand.

Jag är trött efter min första dag, men jag känner mig glad. Det är skönt att vara tillbaka i den del av vården där jag hör hemma. Nu ska jag reflektera över alla intryck och hämta krafter inför morgondagen.

Det här inlägget postades i Publicerat bara här i Krakas blogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Exhausted

  1. Lilla Lobelia skriver:

    Grattis till en bra första dag! Och jag vet att du är på rätt plats, det behövs fler som du i vården! Kram!

  2. Kraka skriver:

    Tack vännen och kram tebax!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *