Hur ska jag bli mer ekonomisk?

Varje dag har jag 1440 att spendera, eller om man räknar om det till en vecka 10080. På en månad är det, om man bortser från februari,  mellan 43200 och 44640. Ändå får jag dem inte att räcka!

Som idag till exempel: Jag klev upp i god tid, drack kaffe och åt frukost. Sedan åke jag iväg för att justera ett protokoll, besöka skattekontoret för att få en skattsedel som min nya arbetsgivare vill ha och sedan en kort sväng förbi affären för att inhandla en ny skurborste med skaft.

Just nu tar jag en förmiddagsfika och en smörgås innan det är dags för jobbet. Hade tänkt både tvätta balkongfönstren och skura badrummet innan jag behöver ge mig iväg. Men det enda jag hann av allt det är att plocka bort de gamla, smutsiga balkonglådorna. Resten får vänta till en annan dag. Hade egentligen behövt göra ett bankärende också och helst ringa ett par viktiga telefonsamtal. Men inte heller det har jag hunnit. Varför tar allt så lång tid? Varför rinner mina minuter bort som sand mellan fingrarna? Borde inte en ”dagsinkomst” på 1440 minuter både räcka och bli över?

Det här inlägget postades i Publicerat bara här i Krakas blogg. Bokmärk permalänken.

5 svar på Hur ska jag bli mer ekonomisk?

 1. Lilla Lobelia skriver:

  Enkelt. Sluta bestämma i förväg vad du ska ha gjort inom en viss tidsrymd. På så vis blir du nöjd med det du gjort istället för missnöjd med det du inte gjorde….
  Kram!

 2. Kraka skriver:

  Låter som en utmärkt strategi!

 3. Åsa skriver:

  ….jag önskar ofta att jag hade många fler minuter på en dag……

 4. TC skriver:

  Klurigt inlägg, först trodde jag att det gällde pengar (eftersom jag aldrig sett denna blogg tidigare) och tänkte, herregud vilken rik människa, men sedan insåg jag att det gällde – tid!

 5. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » Visst är jag rik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *