Tassemarker – en dag på Upplandsleden

Har haft en fantastisk dag på Upplandsleden. Kom iväg lite senare än jag tänkt, men det blev nästan fem timmar vandring så jag är nöjd ändå.

Jag hade ingen aning om var platsen för vandringens början låg och blev lite överraskad när det visade sig vara betydligt längre än jag trott. Jag åkte ut i det uppländska landskapet på vägar jag inte trodde fanns, längre och längre bort från den stora vägen. Det var aldrig så att det kändes som att åka ”in the middle of nowhere” eftersom det hela tiden fanns hus och gårdar, men det gav en härlig känsla av att komma bort från storstaden.

Naturen var vacker och luften underbar, det var skog, öppna fält och vatten – både i form av en liten rinnande å och en medelstor sjö. Jag såg mängder av blåsippor, årets första fjärilar – citronfjärilar och påfågelöga – och jag lyckades komma ganska nära ett rådjur som sedan gav sig av i full fart. Tyvärr glömde jag min kamera hemma…

Nu ska jag äta lite, ta ett bad och förbereda mig inför kvällen.

Det här inlägget postades i Publicerat bara här i Krakas blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *