Bildat och obildat

Var på Café Edenborgh med Jonas idag på eftermiddagen. Det är ett tag sedan vi sågs och det var, som alltid, trevligt att prata med honom. När man träffar Jonas är det i stort sett omöjligt att inte komma in på bloggar, bloggande och olika webbpubliceringar. Idag pratade vi om mitt problem med att jag inte får ladda upp bilder längre. Jag har förbrukat mitt utrymme i den wordpressmall jag använder hos Loopia och kan inte få mer utrymme om jag inte byter till en manuellt programerad wordpress.

Eftersom det här problemet uppstod precis när jag kom tillbaka från Göteborg och jag då var fullt upptagen med att avsluta mitt arbete på boendet, sedan reste till Paris och just nu är upptagen med att anpassa mig på min nya arbetsplats och lära mig rutiner och det dataprogram man använder där för journaldokumentation, ett inte så vanligt dokumentationssystem, så är det inte heller just nu läge för mig att ta tag i det här med programmering och sådant. Det jag i första hand kommer att göra är att göra bilderna mindre och sedan på sikt lära mig wordpress från grunden och göra om hela bloggen.

Men då kom Jonas på att jag kan lägga bilderna på flickr och länka dem därifrån och på så sätt visa dem på min blogg. När jag kom hem satte jag genast igång med att prova den idéen. Men det är nog så att den här mallen är specialgjord och låst för den typen av länkning så det fungerar inte. Alltså får jag, och ni kära bloggläsare, klara oss utan bilder här ett tag till.

Det här inlägget postades i Publicerat bara här i Krakas blogg. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bildat och obildat

 1. tc skriver:

  Det är en riktig snårskog det där med bloggar, så det kan alltså bli fullt med bilder.

  Jag skulle nog ta och starta upp en ny blogg och länka till om jag inte längre fick publicera bilder. Min blogg bygger mycket på bilder.

 2. Kraka skriver:

  Det är nog just i den här mallen det kan bli fullt. Jag bloggar ju inte hos wordpress utan använder en av deras mallar på min egen domän.
  Det är nog meningen att man ska kunna programmera och fixa lite mer än jag kan när man har egen domän. Men jag ska minsann se till att lära mig när jag får tid. Men min tid räcker ju liksom aldrig riktigt till…

 3. Jonas skriver:

  Det skall funka. Iväg och prova igen, nu! 🙂

 4. Pingback: Bilder på bloggen | KATTKORGEN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *