En ovanligt lyckad fredag – eller hur jag fick en extra dag

Åkte iväg tidigt i morse för att vara med på ett möte. Men väl där visade det sig att jag inte alls skulle var med och på så sätt fick jag en alldeles oplanerad dag.

Genast bestämde jag mig för att verligen låta den här dagen vara bara för mig helt utan plikter. Därför började jag med att promenera ner mot City och hamnade efter en stund på Sturekatten där jag drack morgonkaffe.

Sedan fortsatte jag min promenad upp till Akademibokhandeln för att införskaffa en bok: Narrative Methods for the Human science. Nu visade det sig att man inte hade boken och jag bad dem då att beställa den. Men se det gick inte! Boken tillhörde inte deras ordinarie sortement och ville jag ha den fick jag beställa den på nätet. Blev faktiskt lite sur på dem, nog kan man väl förvänta sig att få köpa böcker i bokhandeln?

Efter att ha drivit runt bland hyllorna på jakt efter random bok bara för att jag bestämt mig för att jag skulle ha en hittade jag en lättförståelig bok om hur man programmerar html och gör hemsidor. Att lära mig detta ligger ju på min ”lista” sedan länge och jag har ju bestämt mig för att ”kan jag hantera respiratorer så är det väl själva sjutton om jag inte ska kunna lära mig att hantera en dator också”.

Efter mitt mer eller mindre lyckade (eller misslyckade) besök i bokhandeln fortsatte jag mot Gamla Stan. Jag hade hoppats på att hitta Jonas på Café Edenborg för att få hjälp med mitt bildproblem. Men han var inte där så jag bestämde mig för att gå någonstans och äta lunch i solen.

Jag satte mig på The Temple Bar och drack rödvin och åt grekisk sallad. Medan jag åt fördjupade jag mig i hemsidor och html. Även om jag har lång väg att gå så kan jag betydligt mer nu än jag kunde i morse. 🙂

När jag nu fått en hel dag alldeles till skänks kom jag på att jag skulle tacka ja till att träffa Nattsyster och en annan av mina vänner. Jag hade tidigare sagt nej eftersom mitt tidsschema var lite pressat.

Medan jag väntade att klockan skulle bli dags att mötas sate jag mig inne på biblioteket vid Medis och läste. Det var ett himla liv där inne och man kan verkligen undra om det är helt omodernt att uppfostra sina barn numera. För inte ska man väl skrika och jaga varann inne i biblioteket utan att ens föräldrar ens försöker säga till utan istället själva pratar högljutt med varann som om de satt på ett fik?

Hur som helst så kom Nattsyster till sist, min andra väninna hade blivit sjuk. Vi gick till Koh Phangan och åt thailändsk mat och drack massor av isvatten.

Efter att vi ätit åkte jag hem och har ägnat mig åt lite chatt, kaffe och kakor och beställning av den, av mig, hett eftertraktade boken i forskningsmetodik. 🙂

Det här inlägget postades i Publicerat bara här i Krakas blogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på En ovanligt lyckad fredag – eller hur jag fick en extra dag

  1. tc skriver:

    Sturekatten är ett trevligt fik. Där hängde jag en del som student en gång i tiden, gammeldags konditoriinredning. Är det likadant ännu, eller har det sanerats?

  2. Kraka skriver:

    Sturekatten är sig lik. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *