Kontaktsvårigheter, kommunikation och andra irriterande problem

Ett inte alltför ovanligt problem är att batteriet i min mobil tar slut. Speciellt händer det ju precis när jag behöver prata med någon.

Idag skulle jag prata med min vän på Ekerö och batteriet indikerade med små ilskna tjut att det var på väg att ta slut. En liten stund till kan man skicka sms innan telefonen ger upp helt. Jag slängde därför iväg ett sms att jag skulle ringa så snart jag laddat telefonen och att jag skulle åka till IKEA i Barkarby och äta.

Jag brukar vara bra på att hitta kontaker, men just där fanns inte en enda vad jag kunde se. Med andra ord fick jag snällt vänta till jag kom hem.

Igår hade jag ett annat irriterande problem. Inte heller det problemet är ovanligt, men jag brukar även kunna lösa det utan alltför mycket arbete. Jag behövde skriva ut ett dokument och min skrivare är inte kompatibel med min nya dator. Datorer finns ju numera i stort sett överallt och jag utgick från att det måste gå att få en utskrift också. Men det fanns ingen skrivare någonstans där jag frågade.

Eftersom jag verkligen behövde det här dokumentet blev problemet akut. Till sist ringde jag min son för att kolla om han, som inte heller har någon skrivare, kunde hjälpa mig.

Jodå, han kunde åka till biblioteket och be att få skriva ut. Det kostar 2 kronor per utskrift, men det är väl rätt ok när man är desperat. Jag hyrde en dator på 7-eleven, mailade dokumentet till min son och allt ordnade sig. Vi bestämde träff på eftermiddagen inne i stan och jag fick mitt dokument i tid innan jag behövde det. Men nog borde det väl kunna finnas fler elkontakter och tillgång till skrivare i ett högteknologiskt samhälle?

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Kontaktsvårigheter, kommunikation och andra irriterande problem

 1. Lilla Lobelia skriver:

  Mobilproblemet slogs jag med i åratal tills jag insåg att en investering i en laddare att ha i bilen nog kunde vara rätt så prisvärd. Det var den. Minst sagt. Har sparat mig massvis av frustration + att jag kan sitta o ringa alla jag känner när jag är uttråkad och kör långt, utan rädsla för att jag ska vara första vittne i en trafikolycka med borttjattrad batterikraft…

 2. Kraka skriver:

  Jodå, jag har tänkt på att jag borde skaffa en laddare till bilen. Likaså borde jag verkligen köpa en ny skrivare. Tänk så mycket stress det skulle bespara mig…

 3. Snorkfröken. skriver:

  För ett tag sen brakade hela vår datajournalssystem ihop på jobbet och där stod man och kunde inte skicka en endaste remiss eller kolla en enda medicinlista.
  Då längtade jag tillbaka till den gamla goda pappersjournals-tiden.
  Hur gjorde vi innan internet, datorer och mobiltelefoner tog över vår vardag egentligen?

  Hoppas du har en jättefin midsommarhelg!

 4. TC skriver:

  Det finns också små laddare på Clas Olsson så man kan ladda mobilen med vanliga batterier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *