Quidquid latine dictum sit, altum videtur

Av och till är det populärt att skriva på latin* i sin blogg. Just nu är det min vän Borthy som delar med sig av latinska klokheter, amor vincit omnia, kärleken övervinner allt. Titta in en stund på hennes blogg, det är en härlig tjej med massor av fina bilder som hon delar med sig av.

Borthy har semester och verkar ha det skönt, vilket man kan läsa om på hennes blogg. Själv jobbar jag ett tag till, sine labore non erit panis in ore, innan det blir dags för några dagars välförtjänt ledighet och miljöombyte, nihil agere delectat.

*Jag läste latin några terminer på Fjellstedtska skolan i Uppsala i början av 1970-talet.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Quidquid latine dictum sit, altum videtur

 1. Snorkfröken. skriver:

  Veni, vidi, visa är mitt motto 🙂
  (Jag, kom, jag såg, jag shoppade)

 2. Kraka skriver:

  Vi är nog många som lever mer eller mindre efter det mottot. 🙂

 3. TC skriver:

  Man borde införa latin som världsspråk :-D, eller åtminstånde ha en grundkurs i de vanligaste uttrycken som ofta dyker upp i romaner av lite äldre slag

 4. Kraka skriver:

  Ja, lite latin hör väl till allmänbildnigen. Men det är ju så mycket man behöver kunna för att klara sig i ett modernt samhälle så det har nog knappast prio ett på min lista.
  Jag gissar att du redan slagit upp vad rubriken betyder? Den är rätt bra i sammanhanget… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *