Lite förälskad – igen

Redan under 1970-talet var jag väldigt förtjust i några låtar med John Denver. Jag hade en LP-skiva, John Denver´s Greatist Hits, och bara älskade låtar som Take me home country roads, Follow me och Leaving on a jetplane. Det är härliga och medryckande låtar. Men jag tror inte att jag riktigt hade tillägnat mig tillräckligt med engelskkunskaper för att förstå djupet i hans texter, eller om det var livserfarenheten som saknade. Who knows?

De senaste månaderna har jag upptäckt och återupptäckt hans texter som på ett väldigt speciellt sätt skildrar livet, kärleken, både till den käraste och till naturen, ensamheten som människa och livsglädjen.

Det finns många poeter som tillhör mina favoriter, men just nu står John Denver högt på min favvolista.

”Have you gazed out on the ocean
seen the breaching of a whale?
Have you watched the dolphins frolic in the foam?
Have you heard the song the humpback hears
five hundred miles away
Telling tales of ancient history
of passages and home

………

We are standing all together
face to face and arm in arm
We are standing on the threshold of a dream
No more hunger, no more killing
no more wasting like a way
It is simply an idea
and I know its time has come”

*Textutdrag ur I want to live. För dig med Spotify finns den att lyssna på i min lista Krakas bloggmusik.

Det här inlägget postades i Kärlek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *