Semantisk energi

Redan igår när jag gick på mitt sista nattpass före sommarens första semester kände jag hur själva ordet semester bidrog till att fylla mig med ny energi. Jag har verkligen varit trött senaste tiden efter vårens intensiva period med både arbete, förtroendeuppdrag och privata saker som tagit mycket energi.

Jag började med att äntligen planera för nästa semesterperiod, den jag ska ha efter Kristna socialdemokraters förbundskongress. Eftersom vi är i Malmö under kongressen ska jag stanna kvar där nere några dagar. Först två dagar i Malmö och sedan åka över till Köpenhamn och bli där två dagar också. Jag bokade snabbt och enkelt boende både i Malmö och i Köpenhamn på nätet. Idag har jag bokat tågbiljetter till Malmö och hem igen. Var tvungen att ringa till SJ:s bokning eftersom de skulle bokas på ett företagskonto.

Efter att jag sovit hela förmiddagen packade jag ihop mina saker och gick ner på IVA och drack en kopp kaffe. Sedan iväg till Systembolaget i Enköping för att köpa rosévin. På vägen hemåt stannade jag sedan till i Barkarby och åt lunch-middag på IKEA. Åt kycklingfilé med bearnaise och pommes. För att fira min ledighet åt jag en bit jordgubbstårta till kaffet.

När jag kom hem skrev jag en inköpslista för matinköpen och åkte sedan till Kista för att köpa några saker. Köpte pocketböcker och hittade en klänning som kan bli bra längre fram i sommar. Ska inte ha den sortens kläder med till Gotska sandön. Var inne i kyrkan och kollade posten till kyrkorådet, men det var inget som behövde tas om hand akut.

Skyndade sedan hem för att ha tvättstugan, tvättade och sedan iväg för det stora matinköpet. Nu har jag massor av kassar som ska med imorgon. Om en stund ska jag packa resten, men först ska jag koppla av i ett bad. Jag känner mig mer fylld med energi och ork än på länge och det bara av det lilla ordet semester.

* Semantik är vetenskapen om ords betydelse. I Krakas bloggmusik kan den som har Spotify lyssna på Be Gees version av Words.

Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

2 svar på Semantisk energi

  1. Lilla Lobelia skriver:

    Önskar dig en riktigt skön o avkopplande semester. Kram!

  2. TC skriver:

    Semantiken påverkar oss enormt, Kraka!

    Ha en härlig semester

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *