Gotska sandön – första dagen

Tidigt på tisdagsmorgonen (7/7) gav jag mig av hemifrån för att hämta mitt ressällskap. Vi skulle åka till Gotska sandön från Nynäshamn och båten skulle gå halv nio.

Det var skönt att köra genom ett nästan bilfritt Stockholm och jag var hos henne tio minuter före den tid vi bestämt. Vi packade in alla saker och for sedan mot Nynäshamn. Jag ville ha god tid på mig ifall det skulle vara något som hände på vägen. Hade också tänkt mig att vi skulle kunna dricka kaffe någonstans. Men så blev det inte, det gick inte att uppbringa något öppet ställe hur vi än letade. När det till sist öppnade i bageriet nära båten var klockan så mycket att det inte kändes aktuellt längre.

Vi lastade på vår packning snabbt eftersom vi stod först i kön och satte oss på bra platser. Jag hade hoppats kunna bre ut mig lite och ligga ner, men istället blev jag inklämd mellan väggen och ett par. Det var inte så bra för båten hade bara lämnat hamnen när jag kände att jag trots scopodermplåster skulle må riktigt illa. Jag försökte hålla ögonen stängda, men ibland råkade jag titta upp och då mådde jag hemskt illa. Men till sist lyckades jag trots allt somna.

Efter nästan tre och en halv timme var vi framme och fick gå iland på den del av ön som kallas Las Palmas. Vi fick lite kort information och sedan var det bara att välja vilken väg man ville ta till lägerplatsen. Vi valde den genom skogen. Fyra kilometer var det att gå.

När vi kom fram letade vi rätt på den stuga vi skulle bo i och gick ner och hämtade vår packning på traktorvagnen. Sedan packade vi in matvaror och annan innan det var dags för lunch.

Jag bestämde mig snabbt för att ta det lugnt och läste lite och sov sedan middag fram till det var dags att äta igen. Jag var så trött så vi kastade om lite i matsedeln och jag slapp laga mat mot att jag skulle laga både lunch och middag nästa dag.

På kvällen gick jag till den lilla kyrkan för att vara med på aftonbönen. Det var alldeles fullt och jag fick tänga mig ner på bänken längst bak. Bestämde mig genast för att gå dit tidigare nästa kväll.

När jag kom tillbaka från kyrkan gick jag och la mig, var så trött av för lite sömn efter arbetet dagen innan, för lite sömn under natten med en tidig morgon, båtresan och alla nya intryck.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *