Gotska sandön – femte dagen

Även den här dagen var det sol och klarblå himmel. Jag bestämde mig för att stanna på lägerplatsen, packa, städa och läsa. Vi skulle ju ändå gå de fyra kilometrarna ner till båten sedan.

Det syntes direkt på havet att det inte alls blåste som dagen innan. Men jag brukar må illa av bara ordet båt så jag hade inga förhoppningar och höll mig på svältkur efter en blygsam frukost. Jag tycker faktiskt inte om att må illa och ännu mer illa tycker jag om att kräkas.

Vi lyckades få samma platser som på resan till ön. Den här gången lyckades jag dessutom få platserna bredvid mig att se upptagna ut och jag kunde lägga mig ner. Men det gungade inte speciellt mycket och jag kunde till och med läsa en stund. Men mesta tiden sov jag.

När vi kom tillbaka till Nynäshamn packade vi in våra saker i min bil och innan jag skjutsade hem min resekamrat stannade vi till på en MacDonalds. Jag som nästan aldrig brukar äta hela meal där utan bara burgare och kaffe passade på att äta en MacFeast, pommes, dricka Fanta free och kaffe. Sedan var jag proppmätt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Gotska sandön – femte dagen

 1. kyrksyster skriver:

  Läst med spänning om din resa. Som barn drömde jag och fantiserade om Gotska Sandön. Ville så gärna dit. Det blev aldrig så, idag är det inte möjligt längre p g a förslitningskada i en fot.

  Visste inte att det fanns kyrka och kyrkogård och att det hålls aftonbön… eller var det här ett speciellt arrangemang för kyrkligt folk?

 2. Kraka skriver:

  Det var ingen arrangerad resa jag var på.
  Det jag kallar kyrkan är egentligen ett kapell, men det ser ut som en liten kyrka. Under hela turistsässongen har man aftonbön där klockan 21.00 och på söndagar firar man mässa på kvällen. Prästerna kommer en vecka i taget,oftast från Gotland.
  Kyrkogården ligger inte i anslutning till kapellet, men den används fortfarande för personer som har anknytning till ön och önskar bli begravda där.
  Även om du inte kan gå så mycket så är det fullt möjligt att åka till ön. Jag är nästan säker på att man skulle ordna skjuts åt dig. Man kör med bilar och traktorer i tjänsten så det är inte alldeles fordonsfritt.
  Det var fantastiskt vackert på ön och väl värt ett besök.

 3. Ylwa skriver:

  Kan nog med övertygelse säga att Gotska Sandön inte är ngt för mig. Tycker om skog och mark – i måttliga doser.

  Låter dock som om ni hade det bra – förutom regn, rusk och pipiga rör =)

  *kram*
  Ylwa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *