Vad är problemet?

Att vara förtroendevald och/eller volontär innebär en massa arbete. Men det innebär också tillfällen att träffa människor av olika slag.

Idag var jag kyrkvärd och eftersom det är semestertid så var det en vikarie som var präst i dagens högmässa. Efter gudstjänsten var det som vanligt kyrkkaffe och jag satt ute på terassen och pratade med en grupp kyrkobesökare. Så småningom kom prästen ut till oss och vi började av någon anledning prata om mitt arbete och att det är många anestesiläkare från Polen i Sverige. Prästen, som kunde en del polska, sa då att han skulle lära mig en bra och användbar mening: JesLi wodka pracy szkodzi ruc pan prace. O co chodzi? (Om vodkan stör arbetet, gå ifrån arbetet. Vad är problemet?) Vet väl inte precis om jag kommer att få användning för den i jobbet, men sista delen ”vad är problemet?” kan ju vara bra att kunna. 🙂

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Vad är problemet?

 1. Kommentar hämtad från Facebook, Susanne B skriver:

  He he…! Bra predikan! 🙂
  July 19 at 10:51pm

 2. Lilla Lobelia skriver:

  Underbar!! Nu till nästa ämne: dejten????? 😉

 3. Lilla Lobelia skriver:

  Den var ju grym! Känns tryggt att anestesiläkarna har vett att gå ifrån jobbet när vodkahalten blir hög!
  Men, nu till de viktiga grejorna: dejten????!!!???! 😉

 4. Kraka skriver:

  Lobelia: Jag skriver ett privat mail till dig sedan. Men man kan väl säga som så att det var trevligt, men inte mer än så. När vi ses igen är det ingen som vet, men det blir inte på länge tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *