Kollegial trevnad

Var hembjuden till en av mina nya kollegor ikväll före jobbet. I så här små städer är avstånden korta och många, liksom hon, bor nära sjukhuset. Det var bara cirka fem minuters gångväg.

Efter att hon visat mig runt i sitt hem satte vi oss ner och hon bjud på five-o´clock tea. Klockan var visserligen lite senare än fem, men kollegan är från England så det passade ändå bra. Det bjöds på olika sorters bröd, ostar av olika slag och som något alldeles extra gott fick jag smaka på hennes hemgjorda plommonmarmelad med mandel och cognac. Himmelskt gott!

När vi druckit ur vårt te och ätit färdigt slog vi oss ner i soffan och utbytte förtroenden och pratade om livet. Tiden gick snabbt och jag blev till sist tvungen att ge mig av för att hinna till natten jobb. Det var allt i sista stund jag flexade in!

Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *