Nästan kontinental start på semestern

Efter min förmiddagsutflykt till Jakobsberg bäddade jag ner mig igen för att sova till klockan fem. Det var meningen att jag sedan i lugn och ro skulle dricka kaffe, äta eftermiddagsfrukost och promenera till kvällsgudstjänsten i Kista kyrka.

Istället vaknade jag med ett ryck klockan tio över sex. Det blev med andra ord väldigt bråttom. Jag snabb-borstade tänderna, slängde på mig kjol, T-shirt och skor och rusade iväg med Bricanylen i ena handen. Det blev en rask, alldeles för rask, promenad till Kista. Jag kom dock bara lite för sent och ägnade mig sedan åt att hosta mig igenom gudstjänsten. Med lite mer Bricanyl gav det dock med sig med tiden.

Efter gudstjänsten var vi några som tog en kopp kaffe och pratade på terassen. Det var jag, en av diakonerna, kyrkovaktmästaren, prästen och en av mina kamrater i kyrkorådet. Vi hann averka en hel del diskussionsämnen innan det var dags att bryta upp. Men det kändes fortfarande lite tidigt att åka hem så prästen, min kamrat från kyrkorådet och jag gick till en av pubarna och tog ”en öl”. Ja, ja… jag drack ju vin förstås. Men själva grejen är ju att ”ta en öl”. Vi satt utomhus och luften var så där sommarvarm så man fick en lite kontinental känsla.

Under vår stund på puben hann vi avverka så stora ämnen som vårdnadstvister, samkönade äktenskap och övergrepp för att bara nämna några. ”En öl” blev förresten två. Sedan tyckte vår vän prästen att det var dags att åka hem eftersom han har långt att resa. Men vi andra två satt kvar en stund till och pratade. Jag tog en kaffe och en Baileys. Nu var det relationer i allmänhet och kärleksrelationer i synnerhet som kom upp på diskussionsplanet.

Nu är jag i alla fall hemma igen, har ätit några stackars överblivna köttbullar jag hittade i frysen och det har blivit sovdags, katterna väntar sedan länge på att jag ska göra dem sällskap.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Nästan kontinental start på semestern

  1. Lobelia skriver:

    Ja, det där med ’en öl’, det är ju ett begrepp och har inget att göra med vad man dricker och i vilka kvantiteter. Grattis till en bra start och välkommen in i de semesterfirandes skara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *