Första kongressdagen

Är i Malmö på Sveriges kristna socialdemokraters förbund – Broderskapsrörelsens kongress. Åkte tidigt med tåg från Stockholms central, redan klockan 06.21. Det var ett X2000-tåg och egentligen gillar jag inte att åka med dem, de gungar på ett sätt som gör att jag mår illa hela tiden. Men jag bestämde mig igår för att prova om det skulle fungera med scopodermplåster. Jag mådde inte det minsta illa, kunde läsa, sitta med datorn och titta ut genom fönstret.

En av mina kamrater och hans fru var nere vid stationen och mötte mig och andra som kom med samma tåg. Sedan gick vi i samlad tropp iväg till hotellet där vi skulle bo. Ja, vi fick ju inte checka in så tidigt, men det gick bra att ställa in väskorna i bagagerummet.

Efter registreringen gick vi ut och åt innan själva kongressen skulle börja. Vi gjorde det enkelt för oss och gick till Max och åt burgare. Jag åt en falafelburgare.

Eftermiddagen ägnades åt kongressinledning med tal av Peter Weiderud och sedan val av olika mötesfunktionärer. Sedan hade vi utskottsarbete och jag hade valt att vara med i utskottet för kultur, utveckling och utbildning.

Sedan skyndade jag mig till hotellet för att byta om inför kvällen. Vi skulle ut till moskén i Rosengård och äta middag, diskutera tro och politik och till sist ha en interreligiös andakt. Innan vi skulle åka var det ett möte med kongresskommittén som jag skulle vara med på i egenskap av delegationsledare. .

Maten var god, vi fick sallader av olika slag, kalkon och därefter kaffe med kakor. Diskussionen var spännande även frågorna kanske kunde ha varit på lite högre nivå. Som avslutning hölls en andakt i moskén.

Jag hade bestämt mig för att gå och lägga mig genast vi kom tillbaka till hotellet. Men jag blev övertalad att följa med och dricka ett glas vin. Det var trevligt och kändes bra även om jag egentligen är helt utmattad. Men nu ska det sovas för imorgon är en ny dag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *