Stor stadsrunda

Nej, jag har inte varit på storstadsrunda, jag har varit på stor runda i den lilla staden. En riktig shoppingrunda blev det.

Jag började med att gå ner till IVA för att leta reda på någon snäll doktor som kunde skriva ut ettt recept på medicinen jag ordinerade mig själv igår. Som på alla små sjukhus är många doktorer tillfälliga arbetare med jobb på olika ställen och ingen av dem som var där hade en personlig kod för att skriva ett e-recept. Men min snälla kollega letade fram gamla hederliga receptblanketter åt mig, jag som inte trodde att sådana fanns längre. Jag fick ett recept på Selexid och sedan bar det av till sjukhusets apotek.

När jag inhandlat min medicin promenerade jag iväg till torget och gick in på Café Tammerfors. Det var visserligen skönt ute, men sitta ute igen och bli kall om rumpan kändes inte aktuellt. Istället hittade jag ett bord inne i hörnet där jag slog mig ner med kaffe, ostsmörgås och en dubbel havrekaka med någon smaskig kräm emellan som skulle ge vilken dietist som helst ångest. Men det är ju som vanligt, mina matvanor är ångestframkallande för de flesta utom för mig som tycker det är livskvalitet att äta det jag känner för.

Jag satt inne på Tammerfors så länge som mitt datorbatteri klarade, det är laddat för två timmars drift. Eftersom jag inte såg några kontakter hur jag än letade så packade jag därför ihop och gav mig ut på en turné genom stadens affärer. Det finns förvånandsvärt många och det tog ett antal timmar innan jag var klar. Jag brukar ju mest vara ute på stan på helgeftermiddagarna och då bara för att leta efter något ätbart.

Hos Selma Janson hittade jag en nyinkommen tunika, lång nog att fungera som klänning. I övrigt var jag mest bara på fönstershopping, förutom att jag köpte några småsaker till min son som fyller år på torsdag, och såg en massa trevliga saker. Men jag köpte i alla fall mat för ett par nätter inne på Coop Forum och på klädhuset köpte jag en burk att ha mitt snabbkaffepulver i. Sedan gick jag tillbaka till sjukhuset och la min mat i frysen, drack en kopp kaffe och gick tillbaka upp på vinden för att vila före jobbet.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *