Förortsfest

Idag har det varit fest i Husby – Husbyfestivalen. Det är ofta fest i förorterna och jag har i stort sett aldrig tid att gå på dessa fester eftersom jag antingen jobbar eller ska på något möte. Men ikväll fick jag tillfälle eftersom vi inte gick ut tillsammans efter styrelsemötet.

När jag kom tillbaka till Husby gick jag ett varv runt och kollade läget innan jag gick hem. Jag såg att det skulle bli eritreansk musik senare på kvällen och hade vissa funderingar på att gå upp och lyssna. Men jag var inte helt säker på att jag ville gå, festivaler är ofta ganska tråkigt att gå ensam på. Men hur det nu var så gick jag iväg strax innan det var tänkt att det eritreanska bandet skulle spela.

När jag kom upp var det fortfarande salsamusik och jag gick in på puben och köpte ett glas rött och satte mig utanför. Det var god stämning och härlig musik. Till sist kom då Salinas band och spelade eritreanskt. De var helt fantastiska!

Sent om sider kom min son med flickvän och vår gemensamma vän upp. Då var musiken slut, men det var en eldkonstnär som hade en eldshow. Vi kollade på honom en stund och köpte sedan lite mat innan vi gick hemåt. Blev sedan sittande en stund uppe hos min son medan vi lyssnade på 70-talsmusik som Nationalteatern, Hoola Bandoola och Ola Magnell samtidigt som vi diskuterade att socialdemokratin, den riktiga socialdemokratin, dog med Palme.

Nu är jag hemma igen, jag gick när ölen var slut, och ska strax sova. Det har varit en lång och bra dag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *