Å – ibland längtar jag

Igår tog jag en promenad i den lilla staden där jag jobbar. Det märks att det börjar bli höst och färgerna skiftar nu i gult. Men solen sken och jag gick genom en av parkerna och följde ån som går genom stan. Utefter ån ligger en hel del hus alldeles nära och jag kom att tänka på en annan å i en annan stad – Kristianstad. Ån genom Kristianstad heter Helge å och har förgreningar på olika håll i staden. På vintern kunde det ibland bli så kallt att ån frös till och man kunde åka skridskor eftersom det oftast är relativt snöfria vintrar där nere.

Ungefär ett halvår innan jag bestämde mig för att flytta var det nära att jag köpte mig ett hus alldeles vid ån. Inte något stort hus, men ett där jag kunde ha pysslat i trädgården och min son kunde fått växa upp. Men nu blev det inte så, jag bestämde mig för att flytta till Skövde istället eftersom man där kunde erbjuda mig ett bättre arbete. Men visst händer det att jag längtar till Skåne och till Kristianstad! Till bokskogarna med sin nästan sakrala känsla när ljuset silar ner genom lövverket. Till promenaderna utefter Helge å och till landskapet runt Kristianstad och hela den Österlenska miljön. Skåne har för alltid en speciell plats i mitt hjärta!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Å – ibland längtar jag

  1. Borthy skriver:

    Ja..ibland tänker man lite på att man kanske skulle bo någon annan stans…
    Jag tänker i bland att jag skulle vilja bo i ett litet radhus med lagom liten uteplats, bara så att man har mark-känning och orkar med. kram

  2. Kraka skriver:

    Ja, fast jag vill nog helst ha ett litet hus att bo i bara på sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *