Kulturfyra om Augustpriset, Koranen och bokblandat

Kulturbloggen finns något som heter Kulturfyran. Den här handlar om  Augustpriset, Koranen och bokblandat

1. Har du läst någon av de böcker som nominerades i den skönlitterära klassen till Augustpriset?

2. Åkesson säger att muslimer är den största faran för Sverige. Har du läst Koranen?

3. Har du läst några religioners heliga skrifter?

4. Vilken är den bok du läst i år som känts viktigast att läsa eller som betytt mest för dig? (På bilden överst i det här inlägget ser du bild på den bok jag läser nu och som jag tror betytt mest för mig i år).

  • Nej, jag har inte läst någon av de nominerade böckerna, men flera av dem väckte mitt intresse.
  • Jag har inte läst Koranen i sin helhet, men delar av den.
  • Jag har läst stora delar av Bibeln och delar av Koranen och Bhagavad Gita.
  • Det är alltid svårt att välja ut en bok som betytt mest. Men måste jag välja så blir det Nicole Krauss Man utan minne. Den rör vid ett antal djupt mänskliga frågor. Vad är viktigt i livet? Vad är en människa undrar Nicole Krauss i sin roman. Är vi summan av alla våra minnen och tidigare vanor? Eller finns det en unik kärna inom varje människa, en kärna som inte är beroende av minnen och erfarenheter? 
Det här inlägget postades i Kulturfyra. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *