Kulturfyra om Nobelpriset

 På Kulturbloggen finns något som heter Kulturfyran. Den här handlar om Nobelpriset.

1. Har du läst något av Herta Müller som fick Nobelpriset i litteratur?

2. Hur många Nobelpristagare i litteratur har du läst böcker av?

3. Har du någon favorit som du skulle vilja fick Nobelpriset?

4. Och varför inte: en favorit i repris: Vilken bok läser du just nu?

  • Nej, jag har ännu inte läst något av Herta Müller.
  • Jag blev faktiskt förvånad när jag räknade dem. Jag trodde det var en eller kanske två, men det är 15 stycken.
  • Nej, egentligen har jag ingen favorit som ligger på den litterära nivån. Men egentligen borde man kanske ge priset postumt till Astrid Lindgren som ändå gjort Sverige känt och berättat om en svunnen tid och om hur barn växte upp i Sverige på den tiden då vi var ett jordbrukssamhälle. Hon håller inte den litterära kvaliten, men kan man ge fredspriset till Barack Obama så kan man väl ge litteraturpriset till Astrid Lindgren. Det är ju så många som önskar det.
  • Jag läser just nu två böcker: Man utan minne av Nicole Krauss och Camilla Läckbergs Sjöjungfrun. Att jag läser två böcker beror på att Man utan minne väckte tankar som blev för jobbiga och energikrävande just nu och jag kopplar gärna av med deckare och kriminalromaner när jag har mycket jobb och annat som tar kraft i vardagen. Men jag kommer absolut att läsa klart Nicole Krauss bok lite senare.
Det här inlägget postades i Kulturfyra. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *