Den goda staden – Dag 1

”Om du inte är en del av lösningen är du sannolikt en del av problemet”. Med de orden inledde landshövding Lars Bäckström i sitt öppningstal konferensen Den goda staden.

Tidigt imorse reste vi iväg till Göteborg för att delta i konferensen Den goda staden, en konferens anordnad av det nätverk som finns för församlingsarbete i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Efter att vi fått våra hotellrum gav vi oss av mot Domkyrkan för att registreras och sedan äta lunch. Vi fick en fantastiskt god linssoppa och ett hembakat bröd som vi intog i kyrkbänkarna medan vi väntade på att konferensen skulle öppnas.

Inledningstal hölls av landshövding Lars Bäckström, kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén, chefredaktören på Göteborgsposten Peter Hjörne och Biskop Carl Axel Aurelius. Estradpoeten Olivia Bergdahl underhöll tillsammans med Poesiorkestern.

Efter en paus, lagom lång för att hinna ta en kaffe på MacD, var det dags för eftermiddagens föreläsning: The Hybrid church in the city, föreläsare var Christopher Baker som skrivit en bok med samma namn och som forskat kring religionsutveckling i stadsmiljö.

På kvällen var det mat och mingel, en underbar vegetarisk buffé. Men efter maten drog jag mig tillbaka till hotellet för att vila på rummet. Är fortfarande lite extra trött och behöver dessutom en del tid för reflexion och egna tankar. En riktigt bra dag har det varit!

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *