Den goda staden – Dag 2

Efter en riklig hotellfrukost var det dags att gå iväg till dagens program. På förmiddagen skulle vi vara på Pedagogen på Göteborgs universitet. Allt ligger på gångavstånd och en promenad är ju aldrig fel. Idag har det heller inte regnat, vilket det ju gjorde igår.

Dagen inleddes med en morgonbön och sedan var det dags för dagens första föreläsare, Christoph Schuppan från Berlin. Han hade säkert en hel del spännande att dela med sig av, men det var en seg och tråkig föreläsning helt utan tempo och att det dessutom var en tolk med gjorde inte saken bättre. Det kändes som en lättnad när förmiddagen var slut och vi drog oss iväg till Domkyrkan för att äta lunch. Idag var det paj och sallad som, liksom igår, intogs i kyrkbänkarna.

När vi ätit färdigt fick vi lyssna på Britta Broman från Stadsmissionen i Göteborg och Mattias Andersson från Backateatern. Vi fick även se en dansföreställning framförd av Anna Westerberg.

Efter en stunds paus var det dags för de gruppföreläsningar vi valt. Jag hade valt ”Staden tillhör ungdomarna – de är ju framtiden”. Det var Lage Wennerstand från Stadsmissionen och Erik Roos som varit ungdomspräst i Biskopsgården som höll varsin del av en spännande och givande föreläsning. Trots att de höll på länge så missade man inte fokus en enda minut utan hörde och tog till sig varje ord. Så ska en föreläsning vara!

Efter någon timmes vila på hotellet var det dags att ta spårvagnen ut till Hjällbo där vi först firade en veckomässa i kyrkan och sedan serverades vi en internationell buffé med en massa god mat. Den som ville kunde köpa vin för tjugo kronor per glas. Till efterrätt fick vi något som heter Sticky Date Pudding. Det var gott, men rätt annorlunda mot vad i alla fall jag är van vid.

Nu vilar jag på mitt rum inför morgondagen. Det tar på krafterna att tillgodogöra sig alla intryck och att träffa många nya människor samtidigt som det ger så mycket mervärden.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *