Den goda staden – Dag 3

Idag var det sista dagen på konferensen Den goda staden, anordnad av och för nätverket Framtiden bor hos oss. Liksom igår åt jag en god frukost och sedan bestämde jag mig för att ta det lite lugnt idag och avstod från att gå på medarbetarsamlingarna. Jag är ju inte anställd i kyrkan och det kändes därför inte lika angeläget. Men klockan 11.00 var det dags för Christina Eriksson att prata om Teologi i staden. Det var en bra föreläsning.

Som de övriga dagarna var det lunch i Domkyrkan, idag var det lasagne. När vi ätit klart fick vi åter igen tillfälle att lyssna på Christopher Baker. Kerstin Alnebratt som är genusforskare höll även hon en bra och givande föreläsning kring frågeställningen Är Gud hemma? Efter lite sång och musik var det så dags att ta farväl av varann och ge sig av först till hotellet för att hämta packningen och sedan gå till tåget.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Den goda staden – Dag 3

  1. snorkfröken skriver:

    Var hon hemma då, Gud alltså? 🙂
    Det var hon nog tror jag (utom möjligtvis i Vellinge)

  2. Kraka skriver:

    Jodå, Gud är nog hemma i staden. Föreläsaren vände och vred på frågan och sa bland annat att om vi saknar Gud så kan det bero på att Gud är hemma, hemma hos sig, och att vi inte knackar på cch ber Gud ”komma ut och leka”.

    I Vellinge verkar ondskan vara så tjock så man kan skära den i skivor. Troligen är vägen blockerad och Gud kommer inte fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *