Det där med tågande är nog inget för mig

Som ni kanske vet så är min bil på verkstan. Det visade sig vara ett relä som gått sönder och kommer att kosta en hel del, men jag behöver ju min bil så det är som vanligt bara att bita ihop.

För att komma till jobbet var det alltså tåget som gällde och först var jag tvungen att åka in till Stockholm central. Biljetten hade jag köpt som sms-biljett via nätet igår. Det är betydligt dyrare at åka tåg jämfört med bil, men framför allt tar det tid. För att vara exakt så gav jag mig av hemifrån tre timmar innan jag skulle börja jobba. Då var jag framme ganska exakt den tid jag brukar åka hemifrån, men hade jag tagit ett senae tåg hade jag kommit försent. Igår regnade det  rejält, men en av mina goa, fina jobbarkompisar kom med sin man och hämtade mig vid stationen och skjutsade mig till jobbet för att jag skulle slippa gå.

Idag sov jag några timmar efter jobbet och sedan gick jag upp till stationen. När jag skulle köpa biljett konstaterade jag att biljetten var betydligt dyrare än den jag köp igår. Jag frågade då om det berodde på att jag köpt den första biljetten på nätet. Men så var icke fallet, prisskillnaden berodde på SJ:s prispolicy att ju närmare avgång man köper biljetten desto dyrare blir den. Jag skulle ju nu åka inom en timme. Det här är ju en helt sjuk idé!

Hur som helst lyckades jag krympa restiden till två och en halv timme, dels genom att hoppa av i Sundbyberg där det är kortare väg att gå till T-banan, dels eftersom det ju var dagtid och tätare trafik. Men det är alldeles för lång tid när det normalt tar femtio minuter med bil.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Det där med tågande är nog inget för mig

  1. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » Gott folk, bara så att ni vet!

  2. Ebba G skriver:

    Tid??? Men miljö då????
    Borde inte politikerna bli lite mer uppmärksamma på det där med infrastruktur om folk skulle åka tåg mer – då skulle det bli kaos *skrattar rått*

  3. Kraka skriver:

    Jodå, jag är väl medveten om miljöaspekten. Men jag orkar tyvärr inte ha sex timmars restid till och från jobbet varje dag. Då orkar jag inte med mitt jobb. Tråkigt, men sant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *