Är det på helgen man ska vila?

Har för mig att man ska vila på helgen, eller i alla fall på söndagen. Men den här helgen har det varit fullt ös och inte många tillfällen till varken vila eller värst mycket sömn.

Om man räknar fredagen till helgen så började den med att jag slutade jobbet på morgonen och gick och la mig för att sova ett antal timmar. När jag vaknade promenerade jag först till Statoil och drack kaffe och åt en hamburgare. Sedan traskade jag vidare till badhuset för att simma, 1500 meter blev det den här gången. Efter bastu och sedan kaffe i bowlingcafeterian gick jag tillbaka till sjukhuset. Tog bilen tillbaka till Statoil för att tanka så jag skulle slippa ta tid med det på lördagmorgonen. När jag sedan var tillbaka på sjukhuset vilade jag en stund innan det var dags för nattens arbete. Fredagen var en rätt vilsam dag trots allt.

Lördag morgon vakade jag av. Tog bilen hemåt och stannade till på MacD för en snabb frukost. Sedan hem och sov en timme. Därefter snabbt på med kläder och iväg till Kistamässan där jag skulle bemanna Kista församlings monter på julmässan. Det var jättekul och en massa glada och positiva människor. Men det var ändå skönt när jag fick ge mig av hemåt vid halvtvåtiden.

Så fort jag kom hem bäddade jag ner mig och sov, sov djupt och gott, i nästan tre timmar. Då var det dags igen att få på kläder och iväg till Akallakyrkan för att tillsammans med en kamrat hålla i helgsmålsbönen. Sedan hem igen och nu var det klädbyte som gällde eftersom jag skulle på fest.

Anlände till festen lite sent, men det var ingen fara. Jag hade dessutom sagt till att jag skulle bli sen. Det enda tråkiga var att jag missade glöggen. Men sedan var det julbord med sill, skinka, köttbullar, jansson och you-name-it. Inget fattades oss där inte! Trevliga människor hann jag prata med också, både dem som satt vid samma bord och andra.

Efter maten delades det ut små skålar med Ris a la Malta och sedan serverades kaffe. Efter kaffet var det dags för dans, men då plötsligt drabbades jag av den stora tröttheten. Ja, det har inget med dansen att göra alltså, men då var min gräns för vakentid uppnådd och jag fick bråttom hem. Som tur var hade jag nära hem, vi var i gårdslokalen i bostadsrättsföreningen där jag bor och jag behövde bara förflytta mig till gården bredvid så var jag hemma. Jag tackar Socialdemokratiska områdesföreningen i Kista-Husby-Akalla för en mycket trevlig fest!

Efter en natts sömn var det söndagmorgon och dags att gå upp, dricka morgonkaffe och gå iväg till Kista kyrka där jag skulle vara kyrkvärd. Det var fullsatt i kyrkan och vi hade avtackning av John och David som varit ungdomsledare hos oss och nu läser till präster. Deras arbete med ungdomsgruppen har varit helt fantastiskt och nu gäller det för oss att förvalta det de lämnar kvar och se till att gruppen fortsätter att vara en levande samlingsplats för ungdomar i Kista.

Efter kyrkkaffet promenerade jag hem till tvättstugan. Hade bokat en tvättid som var alldeles nödvändig om jag ska ha något att sätta på mig framöver.

På kvällen har jag varit hos min son och hans flickvän och druckit kaffe och ätit äppelkaka. Vi såg på något amerikansk humorprogram också, men jag minns inte vad det heter. Det var väl inte så där väldigt imponerande roligt och jag gick hem istället och tittade på Nurse Jackie.

Nu är det kväll och helgen är slut. Det har varit en bra helg även om det varit lite väl hektiskt emellanåt. Nu ska jag chilla lite innan jag bäddar ner mig för en natts sömn utan någon tid att passa på morgonen. För en gångs skull ska jag sova tills jag vaknar av mig själv. Så då kan jag ju räkna med att jag vaknar tidigt. För visst vore väl det rätt typiskt…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *