London – andra dagen

Dagen började med en ordentlig engelsk frukost bestående av stekta  ägg, äggröra, korv, bacon, vita bönor, toast, marmelad och ost. Självklart, för min del, kaffe också!

Efter frukosten hade vi en kort informationssamling då vi också fick våra biljetter till tunnelbanan och bussar. Sedan var det dags att ge sig av till förmiddagens studiebesök. Vi hade fyra alternativ, varav minst två skulle besökas. Jag åkte först ut till Sjömanskyrkan som ligger nära Canada Water. Jag blev väl mottagen av gästhemsföreståndare Bodil och visad runt och även bjuden på en kopp kaffe. Det var väldigt fint och trevligt där. Sedan åkte jag tillbaka in mot de centrala delarna av London för att besöka St Martin in the Fields som ligger vid Trafalgar square. Det är en kyrka som har en mängd olika verksamheter för att finansiera sin församling. Bland annat har de en stor konsertverksamhet, en butik där de säljer många olika saker och ett café. De gör ett omfattande arbete för de hemlösa i London. Jag var inne i kyrkan lite snabbt för man skulle snart ha en konsert och gick sedan ner i butiken och köpte några saker, bland annat en julklapp till min son. Jag passade också på att äta lunch, men jag valde tyvärr något som inte riktigt var i min smak.

På eftermiddagen skulle vi alla ses i Svenska kyrkan för att dricka kaffe och få en rundvisning. Sedan gick vi hem till Göran, som nu är kaplan i Svenska kyrkan i London, och som tidigare var präst hos oss i Kista. Vi blevbjudna på vin, öl eller vad man nu ville ha och hade en trevlig stund tillsammans.

Efter besöket hos Göran delade vi upp oss lite. Många gav sig iväg för att äta middag, jag åkte med dem som skulle tillbaka till hotellet först. Jag var trött och istället för att följa med ut och äta stannade jag på rummet och skulle vila. Men jag somnade med min bok. Vaknade sedan vid 23-tiden och var hungrig. Men då var det lite för sent…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *