London – fjärde dagen

Så hade då den sista dagen kommit. Vi hade inget gemensamt program utan kunde disponera dagen precis hur vi ville. Efter en lång frukost gick jag ner mot de centralare delarna av London tillsammans med två kamrater. Jag ville gärna se Chinatown eftersom jag alldeles nyss läst Mankells Kinesen och en del av boken utspelar sig där. Det var lite knepigt att hitta trots att vi fått en beskrivning av var det skulle ligga. Men till sist kom vi fram. Det var roligt att se även den här delen av London.

När vi kom ut ur Chinatown bestämde mina två kamrater att de ville åka tillbaka till hotellet och vila innan vi skulle resa hem. Själv stannade jag kvar och besökte bland annat en stor bokhandel där jag inköpte en liten hög med pocketböcker. Mig ska man inte släppa in i bokaffärer för jag kommer alltid ut med en eller flera böcker oavsett om jag planerat att handla eller inte. Jag är book-addicted!

Till sist tog i alla fall även jag tunnelbanan tillbaka till hoellet för att vila lite innan vi skulle åka. Jag drack ett glas vin och läste medan jag väntade. När klockan var fyra samlade vi ihop oss och promenerade upp till Paddington Station och tog Heathrow-express till flygplatsen. När vi checkat in och gått genom alla säkerhetskontroller var det bara att vänta på att det skulle bli dags att gå på planet. En trevlig, lärorik och meningsfull studieresa, en resa som också var vårt sista gemensamma projekt i Kista församling, var till ända.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *