Schitzofreni och vänskap – Solisten

Mitt i julstressen bestämde jag mig för att gå på bio. Det var inte så många filmer att välja på så där på eftermiddagen, men jag bestämde mig för att se Solisten.

Filmen bygger på Steve Lopez, verklighetsbaserade, bok om den schitzofrene Nathaniel Ayers. Nathaniel är en mycket begåvad man som i sin ungdom var på väg att utbilda sig till musiker, men hoppade av utbildningen på grund av sin psykiska sjukdom. Filmen handlar om hur Steve Lopez först bara försöker få till en bra story, men hur han sedan kommer närmare Nathaniel och en vänskap växer fram. Vi får även en inblick hur livet ter sig för de hemlösa i Los Angeles. Om du bara tänker se en film till det här året så ska du absolut se den här!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *