Ingenting går upp mot gamla Sverige – eller?

Nu är jag tillbaka i Sverige igen. Det har varit en fantastisk resa och det kommer att ramla in blogginlägg/reseberättelse här vartefter mellan de vanliga inläggen. Har skrivit bloggen i ett vanligt A4-block under resan.

Kom till Göteborg igår med buss från Oslo. Det var verligen både kallt och massor av snö, både i Oslo och Göteborg. Jag hade övernattat hemma hos en av tjejerna som var med på resan eftersom vi kom så sent till Gardemoen och vi satt sedan uppe och pratade till klockan var en bit efter halv fyra. Så jag var rätt trött när jag klev upp.

Eftersom jag aldrig varit i Oslo tidigare, har bara bytt plan på Gardemoen några gånger, så började jag med att promenera ner till city hemifrån henne. Sedan gick jag och kollade lite i skyltfönster, fick en skymt av slottet och lite av folklivet på Karl Johann. Där efter gick jag ner till Sentralstationen, tog ut lite norsk chash och satte mig på Burger King och åt en Wopper och drack ett par koppar kaffe. Gick sedan runt lite, köpte en pocketbok i en bokshop och letade mig sedan fram till Galleriet, bussterminalen.

När jag kom till Göteborg hämtade min väninna upp mig vid Nils Eriksson-terminalen. Vi åkte hem till henne i Hammarkullen och åt middag, drack vin, såg Damernas detektivbyrå på TV och framför allt pratade vi. Det var så gott med svensk mat, oxfilé med grönsakspytt, rödvin av god kvalitté och att få prata svenska igen.

Natten har varit så där, jag har sovit dåligt. Det har känts för varmt men det var i alla fall mjukt, har tydligen vant mig vid att frysa i sovsäck på hårda stengolv uppe i bergen. Men snart är nog allt som vanligt igen och jag ramlar in i min vanliga vardag…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Ingenting går upp mot gamla Sverige – eller?

  1. snorkfröken skriver:

    Härligt att du är hemma igen, har saknat dig.
    Ser fram emot din reseberättelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *