Till datorer behövs bra kontaker

Jag har ju alltid minst en dator igång när jag är hemma. Idag på eftermiddagen satt jag i godan ro och pysslade med diverse, dels på datorn dels lite runt i lägenheten.

Plösligt dök det upp en ruta med virusvarning, att jag hade flera virus som genast behövde avlägsnas eftersom det var trojaner och maskar. Det hela verkade lite märkligt och jag blev misstänksam. Jag har inget virusprogram som beter sig på just det sättet. Dessutom stod det att avsändaren av varningen var okänd.

Jag ringde genast min alldeles egen datatekniker som kom hem till mig inom mindre än fem minuter och tog med sig två av mina laptops för att söka igenom dem på jakt efter virus och för att installera ett potent och nyuppdaterat virusprogram.

Nu har jag fått tillbaka mina datorer och det fanns ett virus, som nu är avlägsnat, i den ena datorn och inget i den andra. Den virusvarning som dök upp på eftermiddagen var i själva verket ett sätt att lura till sig access till min dator för att infektera den med virus och spionprogram. Dock misslyckades det eftersom jag är misstänksam av naturen och alltid kollar, kollar och kollar igen med både hängslen och livrem. 🙂

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *