Nej, vi har inte dubbelt så hög lön i Stockholm

Återigen fick jag anledning att fundera över det här med matpriser och hur stor skillnad det kan vara. Det är förresten inte bara maten som det skiljer mycket på om man jämför.

Efter en rutinprovtagning i Kista passade jag på att äta lite. Besökte Max som nyligen öppnat i Kista och som har goda burgare av olika slag. Bestämde mig för en falafelburgare, det vill säga hamburgerbröd med 3 stycken falafelbitar och någon sås. En falafelburgare kostar 46 kronor.

Som ni vet var jag nyligen i Malmö och där får man en stor falafel, betydligt större än den ovan nämnda burgaren, för 20 kronor. För 30 kronor får man en falafeltallrik med pommes, sallad, ett antal falafelbitar och sås.

Överhuvudtaget kunde vi konstatera när vi var i Malmö att nästan allt är billigare där. Det är billigare att äta, billigare att bo, att gå ut en kväll, billigare att åka lokaltrafik  och att handla en mängd av livets nödtorft. Visst är det väl konstigt att det skiljer så mycket när lönerna är lika eller i alla fall ungefär lika!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Nej, vi har inte dubbelt så hög lön i Stockholm

  1. Snorkfröken skriver:

    Jag tycker priserna i sthlm är helt sinnessjuka. Det år jag hade en särbo där så slutade jag aldrig förvånas över hur väldigt mycket dyrare allt var.
    Men även på turistorter som tex Gotland finns ju samma priser och tro det eller ej men i norraste norrland är det ungefär samma sak.
    När jag bodde i Gällivare kostade en matkasse ungefär en hundralapp mer än vad den gör här hemma.
    Långa transpotstäckor för det mesta är säkert förklaringen men det gäller ju inte sthlm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *