Kaoskonsulter

Ibland undrar jag om det inte är så att man anlitar en kaoskonsult när något ska anordnas. Nej, inte en sådan som ska se till att reda upp i ett redan befintligt kaos eller förhindra att det blir kaos. Jag menar en konsult som är duktig på, och vet, hur man ställer till mesta möjliga förtret för folk.

Just nu pågår det något val, vet inte om det är irakier eller iranier som röstar. Man har förlagt detta val till den mest otillängliga skollokalen i hela området istället för att välja en lokal dit man lätt kan ta sig med bil och där det finns parkeringsplatser. Det finns hyggligt gott om sådana lokaler i grannskapet.

Men nej då, man har valt en lokal som gör att hela området är upproppat med bilar och folk. Igår gick det inte att komma fram alls till vår parkering där jag hyr en plats. Man hade parkerat på hela vändplanen, ställt en stor turistbuss i vägen och ställt sig för uppfarten till parkeringdäcket.

Idag har polisen styrt upp det hela så man inte kan blockera och hindra oss som bor här att komma åt våra bilar. Men det är lång kö, riktigt lång, och jag gissar på att man får räkna med att stå i kö någon timme minst för att komma in på vår gatstump. Polisen kollar att man verkligen bor i området innan man släpps fram.

Jag hade planerat några tyngre inköp idag, men inser ju att dessa får skjutas på framtiden. Även imorgon har man planerat att hålla kaos hela dagen. Som tur är har jag några lediga dagar mitt i veckan.

Visst är det jätteviktigt med möjlighet för människor att rösta! Men det jag inte förstår är valet av lokal! Varför valde man inte skolan mitt över gatan istället? Så hade man sluppit proppa upp ett helt bostadsområde och göra många människor arga och förtretade. Javisst ja, kaoskonsulten måste ju också ha något att pyssla med och vad passar då bättre än att förstöra en helg för ett helt bostadsområde. Bara för att man kan alltså!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *