Söndagsmeditation

”Verkligheten är en väv av evig förändring.

Genomträng den och nå lugnet bortom.”

Texten är hämtad från en av pelarna på vägen in till den kulvert som förbinder Ersta sjukhus med den byggnad på Folkungagatan där psykiatrikliniken ligger. Att verkligheten är en väv av förändring känns riktigt. Men det där med att ta sig igenom verkligheten för att på andra sidan hitta lugnet behöver jag nog fundera lite mer på. Jag vill nog gärna tro att man kan finna ett inre lugn mitt i en föränderlig, och inte alltid så trygg, verklighet.

När jag googlar på citatet får jag veta att det bygger på ord av Jalal al-din Rumi, en persisisk  poet och filosof. Han uttrycker samma tankar på följande sätt:

”Out beyond the ideas of wrong doing and right doing there is a field…
I´ll meet you there.
When the soul lies down in that grass, the world is too full
to talk about. Ideas, language, event
the phrase ”eath other” doesn´t make any sense.”

Inte blev jag ett dugg klokare av hans ord, men det är tankar att meditera över denna söndag.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *