Förnyat förtroende

Tidigt imorse steg jag upp för att bege mig till Vårbygårds kyrka där Stockholms läns SKSF-distrikt skulle ha sitt årsmöte. Jag hade bestämt tid med vaktmästaren för att få komma in i köket och förbereda med att bre smörgåsar och brygga kaffe som skulle serveras vid registreringen.

Förmiddagen ägnades åt en genomgång av en undersökning som gjorts av två av mina styrelsekamrater. Ett antal frågor hade sänts ut till länets kommuner angående situationen för de hemlösa, bland annat vilken beredskap man har vid vräkningar och hur man för statistik. Det har visat sig att få kommuner har någon koll alls på läget och ingen, eller mycket bristfällig, beredskap. Vi hade även besök från Klarakyrkan som berättade om sin verksamhet, man har en stor verksamhet för de hemlösa i Stockholm.

Efter redovisningen och en frågestund var det dags för lunch, paj med sallad och kaffe och en kaka. Därefter delade vi upp oss i de två distrikten, Stockholms stad och Stockholms län och hade våra årsmötesförhandlingar. Det var genomgång av årsberättelse, ekonomi, verksamhetsplan, inkomna motioner och beslut om uttalanden som skulle göras. Den gamla styrelsen beviljades ansvarsfrihet och den nya valdes för 2010. Jag fick förnyat förtroende både som ledamot i två år och som vice ordförande i ett år. Posterna som ordförande och vice ordförande väljs bara på ett år i taget.

Efter mötet var det disk och städning att ta hand om, men vi var ju några som hjälpes åt och det gick ganska snabbt att bli klar. Men det var riktigt skönt att komma hem efter en lång, men bra och givande, dag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *