Favorit i repris – reflexioner kring en vanlig dag

När gick jag upp?

Jag gick upp 04.45, en kvart innan klockan ringde.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Jag kollade mina mail, läste några nyhetssajter och funderade lite över allt jag måste hinna göra under dagen.

Vad serverades?

Kaffe, flera koppar. Till det tre knäckebröd med makrill i tomatsås och en liten kaka till sista koppen kaffe.

Vad gjorde jag sedan?

Efter frukosten gjorde jag mig iordning, klädde på mig och åkte iväg till jobbet. Sövde ECT-patienter på ett av Stockholms sjukhus. När vi var klara drack vi kaffe och sedan plockade jag in all narkosutrustning i instrumentdiskamaskinen. När jag var klar på sjukhuset åkte jag till IKEA i Kungens kurva och köpte servetter eftersom jag vet att deras servetter är billiga. Sedan åkte jag hem en stund och bytte kläder eftersom jag inte ville ha en alltför provocerande T-shirt på mig på mitt nya passfoto. Jag hade min tröja med kampen om kassettbandet på mig. Tog på mig en enfärgad istället. Åkte till Sollentuna och beställde ett nytt pass. Sedan gick jag runt lite i Sollentuna centrum, ett stort och innehållsrikt centrum med de flesta slags affärer och saluhall. Men eftersom jag var trött blev det bara en snabbrunda och en avkopplande stund på Waynes coffee. Sedan åkte jag hem en stund och sammanställde en text jag fått i uppdrag att skriva innan jag åkte till Coop Forum och handlade kaffe, bröd och diverse annat inför morgondagens årsmöte. Väl hemma tog jag det lugnt, hade en del mailkontakter inför morgondagen, drack ett glas vin och åt lite nötter. Det fick bli en tidig kväll, både för att jag kände mig helt utmattad och för att det blir en lång dag imorgon.

Köpte jag något?

Jag har köpt medicin mot gastrit, har fått ont i magen av en del problem som visserligen inte är mina personliga. Det handlar om en konflikt mellan två personer och den ena söker stöd hos mig. (Mer kan jag inte skriva eftersom det handlar om tredje person). Jag köpte kaffe och en kaka på Waynes coffee och jag har förskottsbetalat mitt nya pass. Övriga saker jag köpt är inte mina privata och räknas därför inte.

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Jag hade tänkt gå på min bostadsrättsförenings pubkväll, men kände att jag inte hade varken tid eller lust så jag stannade hemma istället.

Middag?

Jag hade ju tänkt att jag skulle äta middag på pubkvällen, så det blev ingen middag. Åt lite cashewnötter och drack ett glas rött istället. Kanske inte så föredömligt, men det kändes precis lagom.

En bra sak som hände under dagen?

Det hände nog ingen enskild sak som var speciell. Men det var bra att jag hann alla viktiga saker utan alltför mycket stress och att jag ändå hann koppla av lite.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Ibland är det konstigt att jag inte är ännu tröttare än jag är.

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *