22096

Har ju semester den här veckan för att städa, sortera och göra saker jag inte hunnit det senaste året. Men det har inte blivit mer än några få små städinsatser ännu. Istället har jag satsat på att sova en hel del, något som jag alltid ligger efter med. Jag har också funderat och planerat för det kommande året och summerat lite av det gångna.

En av de saker som legat nästan nere under vintern är mitt promenerande. Jag tycker inte om när det är halt och jag får ont i ryggen av att halka en hit, en dit. Men igår blev det en oplanerad promenad mellan Kista och Spånga kyrka, både dit och tillbaka.

Eftersom jag tillhör den grupp som planerar för pilgrimsvandringar i församlingen och vi behövde göra en rekognocering inför vandringen mellan kyrkorna på Annandag påsk bestämdes det att vi skulle passa på när vädret nu var så fint och både jag och en av mina kamrater i gruppen hade tid. Jag lånade snabbt en liten hund som tillhör en av medarbetarna i Kista kyrka och sedan gick jag och min kamrat iväg på vandringen över fältet. Vi hade lånat en liten vit hund, men kom tillbaka med en svart smutsgris. Det var vår och islossning på Järvafältet och otroligt lerigt. Men hunden verkade hellycklig för sin långpromenad. Han hoppade och skuttade.

När vi kom fram till kyrkan bestämde vi oss för att a en annan väg tillbaka. Emmausvandringen* som vi ska göra med församlingen ska ju bara gå åt ena hållet. Men vi skulle ju tillbaka hem också. Alltså tog vi en extra tur upp till en närbelägen bensinmack och köpte kaffe som vi satte oss på en bänk och drack i solen. Det var första gången i år som jag suttit ute och druckit kaffe. Sedan gick vi tillbaka till Kista kyrka igen och planerad själva andaktsinnehållet under vandringen.

Med några fler utflykter till fots under dagen fick jag ihop 22096 steg. Inte så illa…

*Emmausvandringen kan man läsa om i Lukas evangelium kapitel 24 verserna 13-35. Det är den texten som är underlaget för predikan på Annandag Påsk.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på 22096

 1. Singelpappan skriver:

  Jag har också kommit igång med mitt promenerande efter vintern. Har gått minst 1 timme per dag den senaste veckan och har upptäckt att det är riktigt skönt. Några 22.000 steg lär jag inte komma upp i, men kanske hälften. 🙂

  Lycka till med Pilgrimsvandringen ! Hoppas att ni får fint väder…

 2. Kraka skriver:

  Tack! Ja, vi får hoppas att vädret blir bra på annandagen. Det är ju bara en kort vandring mellan våra två kyrkor, men vi har planer på lite längre vandringar också.
  Visst är det skönt att ha kommit igång med promenerandet? Jag känner mig inte riktigt bekväm med markunderlaget, det är för halt. Men jag ska försöka att antingen gå en sväng senare eller ta mig till Kista SATS och träna. Egentligen är jag lite nyfiken på deras nya anläggning i Sollentuna och även på centrumet där, men det får bli en annan dag. Orkar inte hur många nya intryck som helst samma dag… 🙂

 3. snorkfröken skriver:

  Det är en riktigt bra siffra på stegmätaren!
  Nu tar jag det som en utmaning och ska försöka slå det idag. 5000 steg hittills idag och då har jag inte kommit iväg till jobbet än.
  Ha en riktigt fin fredag nu.

 4. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » O, hur saligt att få vandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *