Utvald och invald, utbildad och inbillad

Det har varit ett par fullspäckade, men trevliga, dagar. Igår var jag på ett årsmöte och blev invald i styrelsen. Det ska bli roligt att göra något helt annat än kyrka och politik, det är ju det jag brukar pyssla med som förtroendevald. Känner att jag vill bredda mitt engagemang och lära mig lite nya saker.

Idag har jag varit på utbildning, Möjligheternas tid – Om kyrkans diakonala roll i dag och i morgon. Det var en riktigt bra och lärorik dag med många korta föredrag som spände över en rad olika infallsvinklar på diakonin. Diakonin är den del av kyrkan som de flesta svenskar tycker är viktigast. Men man har oftast inte en aning om vad diakoni är, istället pratar man om att man tycker att kyrkan ska jobba med de svaga och utsatta grupperna i samhället. Det är precis vad kyrkan gör, men många känner inte till det. Kyrkans roll i samhället blir också allt viktigare ju mer det dras ner på välfärden från samhällets sida.

Sedan skyndade jag mig ner till T-banan för att åka till nästa kurs, en kurs för revisorer i bostadsrättsföreningar, som hölls av HSB. Det var väl inte så mycket nytt, men en nyttig genomgång och repetition.

Eftersom jag missade buffén som skulle vara efter den diakonala kursen och vi bara fick kaffe och en smörgås innan revisonskursen tog jag en rask promenad ner till Centralen och åt en smörgås med brieost och grillad aubergin innan jag åkte hem. Satt och läste och tittade på folk medan jag åt och drack ett glas rött.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *