Den här personen vill i alla fall inte jag ha som granne

Vi har fått våra köksstammar högtrycksspolade. Eftersom jag av princip aldrig lämnar ifrån mig nycklar eller släpper in någon  när jag inte är hemma försökte jag få semester. Men det gick inte att ordna på grund av rådande personalsituation. Då fick plan B duga istället.

Jag skrev ett brev till rörfirman och la i ett adresserat kuvert och klistrade upp på min ytterdörr. Jag förankrade brevet med målartejp som fäster mycket bra på trä. Det finns därför ingen risk i världen att brevet ramlade ner.

I brevet hade jag bara skrivit att jag inte skulle hinna hem till klockan 7.30, men vara hemma till klockan 9.00. Om det inte fungerade för dem att vänta bad jag dem ringa mig så skulle jag ordna så att min son kom ner och släppte in dem.

Ingen ringde mig och när jag kom hem två minuter över nio var brevet borta och jag såg att de dragit sina slangar högre upp i huset. Jag drog slutsatsen att de tagit brevet, läst det och skulle komma ner till mig när de var klara på våningarna över mig.

När jag sitter med min kaffekoppp hör jag hur de lämnar min port med sina saker. Går då ut och hittar dem i porten bredvid. Jag frågar hur de tänkt sig med min lägenhet. Det visar sig då att de inte fått brevet, det var borta när de kom vid 7.30-tiden. Men de lovade komma tillbaka till mig när de var klara i porten bredvid och allt ordnade sig.

Men till saken hör att i vår förening har vi nyckeltaggar som bara passar just i vår port. Vi har ingen kod och ingen utan tag kan komma in. Alltså tog någon av mina grannar det adresserade brevet mellan klockan 20.00 och 07.30. Min teori är att eftersom man visste att rörfirman skulle komma och att om man inte var hemma skulle man lämna en nycklet till dem trodde troligen brevtjuven att jag lagt min lägenhetsnyckel i kuvertet som jag klistrat upp på dörren.

Förr, långt innan vi fick dessa taggar, kunde man få varor levererade, som ställdes utanför dörren, utan att behöva ens fundera över om någon skulle stjäla dem. Idag kan man inte ens sätta upp ett meddelande utan att det blir stulet. Vad är det med folk egentligen? Jag vill inte ha grannar som stjäl brev, eller andra saker, som uppenbart inte är avsedda för dem!!!

Nej, att göra en polisanmälan känns inte meningsfullt. Men jag har meddelat den securitasvakt som regelbundet bevakar vårt område. Han råkade nämligen komma förbi alldeles lägligt när jag var som mest arg.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *