Himmelriket är nära

Har varit på utbildning om att vara förtroendevald i stiftet. Det var en dag anordnad av den socialdemokratiska kyrkogruppen och innehöll en massa nyttiga kunskaper, bland annat om lagstiftning och det ansvar man har rent juridiskt. Kursen hölls ute i Boo församlingshem i Orminge.

Efter kursen åkte jag och min vän notarien in mot stan. Vi klev av bussen vid Londonviaduken och gick Folkungagatan upp och in på Shamrock. Där drack vi ett par glas vin och åt en lättare middag medan vi skvallrade om allt som hänt sedan senast vi träffades. Det finns en hel del att prata om när man inte hinner ses så ofta…

Vi gick sedan iväg med avsikt att åka hem var och en åt sitt håll. Men plötsligt fick vi för oss att vi skulle ta ett glas vin till. Efter att först varit inne i en fullsatt pub där vi kände att det var för mycket folk fortsatte vi Götgatan fram. V i åkte upp i gamla skatteskrapan till baren som ligger högst upp, Och himlen därtill.

Utsikten är fantastisk och man ser ända hem till Kista, ja man ser hela Stockholm. Det var fruktansvärt mycket folk och min vän stod mer än en halvtimme i kö för att handla i baren. Under tiden lyckades jag hitta ett par sittplatser som hann bli lediga. Vi drack varsitt glas Gula änkan, för vad annat än äkta champagne ska man dricka när man är så nära himlen!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Himmelriket är nära

  1. Snorkfröken skriver:

    Den baren har jag också varit i, men då hette den Imperiet. Har den bytt namn?

  2. Kraka skriver:

    Vad jag kan hitta när jag googlar så är det restaurangen i botenvåninen som heter Imperiet och Skybaren heter Och himlen därtill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *