Sometimes freedom is a sweet and welcome gift

Att ta fel på schemat och åka till jobbet när man inte ska jobba brukar för det mesta vara irriterande. Speciellt om man, som jag, har långt till jobbet. Men när det konstaterades igår att jag inte hade arbetstid blev jag väldigt glad. Det var inte så konstigt att jag tagit fel, natt mellan söndag och måndag finns alltid med två gånger på våra schemautskrifter och jag hade missat det och räknat att jag skulle jobba två nätter i rad.

Eftersom jag kännt mig ganska pressad tidsmässigt så var det skönt att få lite extra tid, tid som inte på något sätt var uppbokad. Jag är alldeles för lite ledig och sover oftast för lite.

Vad använde jag då min extra frihet till? Jo, jag började med att åka in till Centralen och slå mig ner där. Jag satt sedan och läste och reflekterade medan jag tuggade på min smörgås med chaminjoner och grillad aubergine. Den smörgåsen borde ni prova!

Sedan åkte jag hem och har sovit gott och länge, vilket gör att jag har större delen av den är dagen också som en oplanerad ledighet. Planen var ju annars att sova efter jobbet. Nu kan jag istället få lite gjort av det jag inte hann igår  mellan sömnen och ett sammanträde jag var på innan jag åkte till min arbetsplats. Ibland blir misstagen till något bra trots allt!                   

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *