På återbesök

Igår var jag på snabbvisit i den lilla staden. Jag skulle fotograferas för nytt passerkort eftersom jag ska jobba lite där i sommar. Det som slog mig när jag gick på stan var lugnet. Det var nästan inget folk ute alls, i alla fall inte om man jämför med Kista och Stockholm.

Jag hamnade av en slump på en föreläsning, det visade sig att det fanns några platser över. Sedan gick jag runt lite, drack kaffe på Tammerfors och kollade lite i skyltfönstren. Jag hann också med att äta tillsammans med en av mina vänner, en kollega från sjukhuset. Vi skulle båda jobba den kommande natten men inte på samma sjukhus.

Meddetsamma jag kommer till den lilla staden känner jag hur bra jag mår av det lugnare tempot. Men jag vet ju att jag aldrig skulle stå ut med att bo i en småstad någon längre tid, jag har ju provat på småstadslivet ett antal gånger på olika platser i landet.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *