För mig betyder Valborg korvförsäljning

Sedan ganska många år tillbaka har jag sålt korv på Valborg. Det är Husby s-förening som håller i Valborgsfirandet vid Husby Gård i Kista, tillsammans med Hantverksföreningen.

Eftersom jag själv inte anser mig lämplig att hålla i barnaktivieterna har jag blivit den som har hand om korvförsäljningen. Det innebär att handla korv, bröd, läsk och andra tillbehör. Sedan fraktar jag ner allt till Husby Gård, organiserar med korvkokningen och fyller på vartefter. Tillsammans med någon av mina kamrater säljer vi sedan korv med bröd och läsk medan det är uppträde och brasan tänds och brinner. Det brukar bli en liten vinst till föreningskassan på så där en fem, sexhundra när alla kostnader är avräknade. Men framför allt är det roligt att vara med och ger en möjlighet för oss som förening att synas.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *