Riskabel hobby

Trogna bloggläsare vet att jag bor tillsammans med två katter, två norska skogkatter, Xanthos och Ferdinand. Xanthos och Ferdinand är nära släkt, Ferdinand är brorsdotterson till Xanthos.

Den som inte själv har katt tror kanske att katter är rätt lika och att det inte är någon skillnad på vilken katt man har. Men inte nog med att dessa båda herrar är helt olika till utseendet, Xanthos är röd-silver och Ferdinand är grå, de är helt olika som personligheter.

Jag tycker om att ligga i badet och brukar tillbringa en stund där varje dag. Ofta har jag en bok, lite kaffe eller något annat med mig. För mig är det här inte bara en tvagningsprocess utan också ett sätt att både hantera och förebygga stress.

Xanthos ligger ofta borta på toalettlocket och tittar på mig, eller möjligen ligger han i det vattentomma handfatet. Men han går aldrig riktigt nära badkaret när det är vatten i det.

Ferdinand däremot tycker om att vandra fram och tillbaka på badkarskanten. Han hoppar upp så snart jag lagt mig i vattnet och sedan går han där fram och åter. Ibland sticker han ner en tass och leker lite med badskummet.

Idag var jag upptagen med något, minns inte vad, och såg inte när Ferdinand hoppade upp. Men plötsligt får jag syn på en stor, grå katt i vattnet. Han har halkat på den våta kanten. Han gör först ett försök att ta sig upp, men halkar ännu en gång. Men vid andra försöket tar han sig upp. Jag erbjuder honom en handduk, men han tackar nej. Han är en rikigt cool kattherre som inte på något sätt lät ett ofrivilligt bad rubba hans värdighet.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *