Förtjänat märke

Jag gick min sjuksköterskeutbildning på Röda Korsets sjuksköterskeskola, det som numera är Röda Korsets högskola. Varje år, i samband med Henry Dunants födelsedag, delar sjuksköterskeföreningen ut förtjänstmärken. För att få ett förtjänstmärke ska man ha gått sin utbildning på Röda Korset och arbetat i minst tjugo år och sedan göra en ansökan styrkt med arbetsintyg.

Jag har ju jobbat väldigt spritt och hade en hel bunt med arbetsintyg när jag skickade in min ansökan. Man ska ju räkna om deltid och timmar till heltid. Hur som helst som har jag nu lyckats få ihop mina tjugo år med lite råge. i juni är det tjugosju år sedan jag tog min examen.

Vi var ungefär tjugo stycken som skulle få våra märken i år. Det var några som hade förhinder att ta emot märket just idag men vi var sexton stycken som infunnit oss på skolan. Efter själva utdelandet blev vi bjudna på vin och smörgåstårta och därefter kaffe och mintkaka. Vi fick berätta om hur vi tillbringat vårt yrkesverksamma liv fram till dags datum. De flesta var pensionärer, men vi var några som fortfarande är i tjänst.

                                                             700 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Förtjänat märke

  1. Lobelia skriver:

    Jadu Kraka, det märket har du verkligen förtjänat – med råge. Många i din yrkeskår får sällan beröm, och jag är en av dem som ofta klagar på sjukvården. Men det är systemet jag är irriterad över – inte alla er människor som gör en fantastisk insats varje dag. Jag är så glad att ni finns där för oss andra som gör allt för att slippa sätta en fot på sjukhuset.

  2. Kraka skriver:

    Tack vännen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *