Drakar, katter och annat krafs

Eftersom jag inte, vilket jag först trodde, skulle söva på förmiddagen så passade jag på att sova istället. Jag är rätt sliten och det var skönt med en ordentlig sovmorgon. Sedan var det dags att fånga dagen, men den fångade visst mig.

Jag hade planerat att åka runt och leta efter den speciella resväska jag tänkt köpa eftersom min gamla givit upp helt. Jag pratade med min son och vi bestämde att han skulle följa med. Vi pratade lite om film och jag funderade på att gå och se Avatar medan den ännu går på stora biografer i 3D. Men min son tyckte att jag borde se How to Train your Dragon istället. Jag kunde snabbt konstatera att någon sådan film inte existerade på SF:s biolista över filmer som går just nu. Istället beställde jag en biljett till Avatar som skulle gå på Rigoletto 1 klockan 18.00.

Hur det nu var så började jag fundera över hur konstigt det var att How to Train your Dragon inte gick på någon biograf i Stockholm. Eftersom jag inte gillar saker som verkar konstiga ringde jag till SF:s kundtjänst och frågade. Filmen heter Draktränaren på svenska och går just nu endast på dagtid i Heron city.

Nu fick det bli en omdisponering av dagen och istället för en planerad shopping-turné ringde jag runt till olika Accenten och frågade om de hade just väskan jag ville ha. Jodå, Skärholmen hade en kvar och de la undan den till mig. Det passade ju bra, Skärholmen ligger nära Heron city där jag beställt två biljetter.

Nu var det bråttom, min son och jag for snabbt iväg till IKEA i Barkarby och åt lunch. Sedan raka vägen till Heron city för att hämta ut biljetterna. Det var i sista stund vi kom dit innan tiden skulle gå ut. Men nu var just det ingen fara för det visade sig vara långt ifrån fullsatt.

Medan vi väntade att det skulle bli dags att ta plats i biosalongen tittade vi runt i några affärer, jag köpte några blommor och vi hann med en snabbfika.

How to Train your Dragon visade sig vara en underbar story med fantastiska 3D-effekter. Det är visserligen en barnfilm, men den har en hel del att förmedla till oss vuxna också. Enda smolket i bägaren var väl att den är dubbad med svenskt tal istället för på orginalspråk.

Efter filmen åkte vi till Skärholmen och hämtade min väska, en rosa skapelse med katter och hjärtan. Sedan fortsatte vi till Coop Forum för att handla mat och annat krafs som toapapper och kattsand. Nu pustar jag ut hemma en stund innan jag är bjuden på middag hos min son. Lasagne ska det visst serveras har jag hört.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *