Se liljorna på marken

Idag har vi haft en pilgrimsvandring från Akalla kyrkan till Sollentuna kyrka. Det var en fin vandring genom en vårklädd natur med vitsippsbackar som blommade.

Eftersom det var en vandring för att njuta av naturen började vi med en kort andakt i Akalla då vi läste texten om liljorna på marken ur Markusevangeliet. Sedan gav vi oss av via Hägerstalund där vi stannade till en stund vid den runsten som finns där. Vi fortsatte sedan genom Hansta naturreservat till Väsby gård.

Sollentuna kyrka ligger nära Rotebro. Vi gick in i församlingshemmet och rastade en stund med vår medhavda matsäck. Sedan besökte vi kyrkan där det pågick ett dop. Vi satte oss ner i bänkarna och väntade tills dopet var över och sedan tittade vi på kyrkomålningar och utsmyckningar och avslutade med att sjunga Härlig är jorden.

Rotebro ligger ju en bra bit hemifrån, men jag hade glömt mitt SL-kort hemma och var för snål och envis för att betala 60 kronor för att åka hem. Istället promenerade jag hela vägen tillbaka. Jag stannade till i Norrviken och köpte mig en korv med mos och en Cola zero. Sedan traskade jag i regnet hela vägen hem. Idag slipper jag nog att gå till gymet tror jag…

                                                             Paus vid en källa med drickbart vatten

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *