Släng dig i väggen Kista

West Edmonton Mall är världens tredje största köp- och nöjescentrum och det största i Nordamerika. Med en yta på 570 000 kvadratmeter, mer än 800 affärer och en parkeringsplats för drygt 20 000 bilar måste jag ju tillstå att det är lite större än Kista centrum.

Förutom köpcentrum har man ishockeyrink inomhus, lekanläggningar av olika slag, ett äventyrsbad, spelmaskiner och biografer. En av biograferna visar film i IMAX, världens största filmformat, och det är inte som här hemma att man visar naturfilmer och planetarium. Man visar vanlig biograf-film, just nu visade man Ironman 2. Tyvärr hann jag aldrig besöka biografen.

Det går inte att föreställa sig hur stort det här köpcentrumet är, men det är enormt med svenska mått mätt.

297

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Släng dig i väggen Kista

  1. Pingback: På besök i Mall of Scandinavia | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *