Appropå björnar – Björn Skifs

Förra helgen såg jag en livs levande svartbjörn. Den här helgen har jag sett Björn Skifs på Cirkus.

Tjejgänget är i Stockholm den här helgen för att träffas och göra stan osäker. Eftersom jag jobbar större delen av helgen hade jag bara planerat att vara med på lördagskvällen. De andra hade tillbringat lördagen med båtresa till Sandhamn och lunch där. Själv befann jag mig då nedbäddad med två katter sovandes bredvid mig.

I vart fall så hade vi bestämt att träffas på Da Pepe i Gamla Stan. Jag var förstås sen eftersom både hiss och rulltrappor är trasiga på T-banestationen där jag bor. Men jag hade kollat in redan inatt vad jag ville äta och skickade iväg ett sms så mina vänner kunde beställa. När jag kom fram hade min mat just ställts fram på bordet, en delikat fisksoppa. Till den beställde jag sedan ett glas vitt vin.

Efter maten tog vi Djurgårdsfärjan och begav oss till Cirkus för att se Björn Skifs. Vi hade spridda platser och jag hade fått en plats långt fram.

Björn var, som alltid, helt fantastisk! Han hade också med sig duktiga dansare, ett luftakrobatpar och norra Europas bästa orkester (ja, det var så han presenterade dem).  Det var en fartfylld show med mängder av låtar, sånger och ett stycke ur Björns långa och mångfacetterade karriär. Det är fantastiskt att se med vilken energi han rör sig på scenen och han ger ett visst hopp om att alla män inte behöver bli gubbiga bara för att de är 60+. Tiden gick snabbt och den nästan två och en halv timme långa föreställningen var slut på ett kick. Inte en tråkig stund där inte!

Efteråt promenerade vi in mot stan. Vi stannade till vid den båtbar som ligger alldeles vid Djurgårdsbron och jag drack en hallon-mojito, givetvis efter att först förvissat mig om att det var Havanna-rom man använde sig av. Att göra mojito på Baccardi är värre än att svära i kyrkan!

Jag lyckades sedan tjata mig till att vi skulle gå in på TGI Friday innan vi skildes åt och jag drack ett glas vin där. När vi kramats och sagt hej då gick jag till MacD och drack en kopp kaffe och åt en burgare innan jag åkte hem. Det har varit en fantasisk kväll tillsammans med några av mina närmaste vänner!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *